تکاپو در تبریز، انفعال در اردبیل برای انتقال آب ارس

به گزارش آراز نگار حجت الاسلام سیدمحمدرضا میرتاج الدینی نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو گفت: برای پیگیری پروژه انتقال آب ارس به تبریز در دفتر فرماندهی قرارگاه خاتم با حضور استاندار، مدیران حوزه آب منطقهای و وزارت نیرو، کنسرسیوم این پروژه و با حضور پزشکیان و متفکرآزاد و میرتاج الدینی به عنوان نمایندگان مردم تبریز، آذرشهر و اسکو برگزار شد.
وی افزود: به دنبال مسئله کمبود آب تبریز در تابستان، راهحلهای کوتاه مدت و بلندمدت پیشنهاد شده بود که پروژه انتقال آب ارس به تبریز با حجم پنج مترمکعب در ثانیه جزو برنامههای بلندمدت مطرح است.
میرتاج الدینی اظهار کرد: این پروژه پیش از این کلید خورده بود، اما به دلیل بهره گیری از سرمایه گذار خارجی و عدم تامین منابع مالی، راکد مانده و پس از شروع دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی، نمایندگان شهرستان، جلسات متعددی با مجموعههای مختلف برای پیگیری این پروژه برگزار کردند.
نایبرئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: پس از جلسات با کنسرسیوم پروژه قرارشد قرارگاه خاتم مسئولیت این پروژه حساس برعهده بگیرد؛ در کنار آن نیز دیگر بخشها نیز در اجرای پروژه همکاری کنند.
وی افزود: همچنین مقرر گردید تا ۱۰ روز آینده، قرارگاه خاتم به همراه مدیریت آب استان و وزارت نیرو جمع شوند و نحوه پیگیری قضیه انتقال آب ارس را طراحی کنند، در این میان اصلاحیهای در قرارداد نیز انجام گیرد و به هیئت دولت فرستاده شود.
میرتاج الدینی در خصوص اصلاحیه قرارداد این پروژه، ادامه داد: در قرارداد اولیه، از سرمایه گذار خارجی استفاده شده است، اکنون، اما قرار شده تا با منابع داخلی این پروژه پیگیری شود به طوری که از طریق منابع مالی قرارگاه خاتم و ۱۵ درصد نیز با منابع تامین شده توسط استانداری به زودی شاهد اجرای این پروژه باشیم.
نماینده مردم تبریز در خصوص جزئیات این پروژه، گفت: این پروژه ۱۴۰ کیلومتر طول دارد که ۳۵ کیلومتر آن در طرح دیگری به نام طرح “بهره برداری از آب ارس” از محل اعتبارات آبهای مرزی اجرا شده و باقی مسیر متشکل از پنج کیلومتر تونل و باقی لوله گذاریها هنوز مانده است که امیدواریم پس از ابلاغ از سوی دولت این پروژه به سرعت شروع شود.
تکاپوی نمایندگان مجلس تبریز برای انتقال آب ارس به این استان در حالی است که رود ارس به عنوان مهمترین منبع تامینکننده آب دشت مغان در سالهای اخیر بحرانهای شدیدی را پشتسر میگذارد، از یکسو مطرح شدن آلودگی زیستمحیطی این رود و از سوی دیگر روند رو به کاهش حقآبه مغان شمال استان اردبیل را با چالش جدی مواجه کرده است که اهالی دلیل اصلی آن را سوء مدیریت مسئولان استان در دفاع از منابع آبی منطقه عنوان میکنند.
در سایه این سوء مدیریتها و اقدام منفعلانه نمایندگان استان اردبیل در دفاع از حقابه استان موجب شده است تا خط ۱۳۵ کیلومتری انتقال آب رودخانه مرزی ارس به تبریز و شهرها و روستاهای سر راه، ۳۵ کیلومتر پیشرفت فیزیکی داشته باشد و با ورود قرارگاه خاتم این پروژه شتاب بیشتری به خود خواهد گرفت.
اکنون پرسش اینجاست که با کاهش حق آبه مغان از ارس و انتقال غیرقانونی و غیرفنی آن به نفع مناطقی از آذربایجان شرقی که بیگمان بخش مهمی از شمال اردبیل و اراضی شبکه خداآفرین به صورت دیم باقی خواهد ماند، چرا نمایندگان استان اردبیل، استاندار و مدیرعامل آب منطقه ای استان به عنوان مقام مسئول در امر حمایت، حفاظت و دفاع از حقوق و منابع و ذخایر آبی استان از مدت تصدی مسئولیت شان منفعلانه و سکوت اختیار کرده و هیچ تحرکی از خود نشان نداده و اعتراضی به حق به مقامات وزارت نیرو نمی کنند؟!
در حال حاضر رود ارس علاوه بر تامین آب شرب شهرستانهای پارس آباد، بیله سوار و گرمی، آب روستاییان و عشایر منطقه و همچنین بیش از ۴۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی محدوده پایاب سدخداآفرین در منطقه مغان را تامین می کند.
انتهای پیام/آران مغان

- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰